Oskar Blog
Schimbați linkul!
Egyed Ufó Zoltán    2012-01-08  [0 com.] >>>
Concurs proiecte fotografice
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-26  [0 com.] >>>
Back
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-20  [2 com.] >>>
Diploma și breasla
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-16  [0 com.] >>>
Aprobări în scris și model releaseuri
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-04  [8 com.] >>>
Tudor Platon exmatriculat
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-29  [49 com.] >>>
Un loc nu este un subiect
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-18  [3 com.] >>>
Talentul sau munca contează?
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-07  [7 com.] >>>
Carnavalul de la Veneția
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-22  [1 com.] >>>
De ce ai murit, Vivian Maier?
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-18  [24 com.] >>>


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 44

Pădurea plânge şi suspină


Titlul e un citat dintr-un marş al pădurarilor, pe care l-am auzit ieri de două sute de ori, cred.

Săptămâna trecută am decis că e timpul să mă întorc în presă. De data asta nu ca editor foto ci ca reporter. Am şi început să mă antrenez, în ultimele două săptămâni am făcut trei materiale.  Pe celelalte încă nu le-am asamblat, dar urmează. Vreau pentru început să produc trei materiale în două săptămâni, sper să am destule subiecte. Dacă aflaţi de subiecte faine, de evenimente interesante, daţi-mi de stire vă rog pe ufo arond oskar punct ro. Multzam anticipat.

Prima serie din seria nouă de serii e despre un protest al pădurarilor. Daţi click pe triunghi.
© Egyed Ufó Zoltán
2007-09-27

 

Galerie
   Un revelion >>>
   Gospodarul izolat >>>

Linkuri recomandate
   Un bun exemplu despre ce mai poate >>>
   Petruț Călinescu a docume >>>

Fotografie
   Despre subiect >>>
   Despre subiect în fotografie >>>


Andrei Spirache (2007-09-28 13:46:17)
Am si eu o curiozitate: cine ar putea folosi pozele astea in presa, la noi? Nu ma intelege gresit, nu e o critica, abordarea ta e ok, numai ca mi se pare ca ceva nu se potriveste. Ai facut niste poze care, cred eu, aveau nevoie de un subiect mai tare decat un protest din asta mic. Sa zicem ca ar putea fi publicate sub forma de fotoreportaj, (ar fi cam singura varianta, eu nu as sti sa aleg o singura poza din astea care sa arate ce a fost acolo si in acelasi timp sa atraga privirea) dar cine ar da un reportaj despre protestul padurarilor in presa de la noi?
Te rog sa nu o iei ca pe un atac sau mai stiu eu ce, in niciun caz nu e, apreciez faptul ca incerci sa faci ceva diferit, dar chiar sunt curios de chestiile astea, nu-s niste intrebari retorice.
Multumesc

Egyed Ufó Zoltán (2007-09-28 16:11:11)
Andrei, nu trebuie sa te explici, si chiar daca ar fi atac nu m-as supara, atacurile ne fac bine, ne mobilizeaza. :)

Cred ca a fost un eveniment care interesa presa, cat de cat. Am vazut acolo mai mult de 10 fotografi, chiar daca majoritatea n-au stat mai mult de 10-20 de minute, dar au fost trimisi sa faca poze, si presupun ca au facut pozele cu scopul sa fie publicate, nu pentru arhiva. Au fost si cateva televiziuni. Am vazut poze la agentii de presa, presupun ca si ei le-au facut in ideea ca cineva va fi interesat de eveniment. Chiar daca mitingul pare mic si tampit, problema din spatele lui e mult mai mare, si se pare ca si presa e interesata.

Dar sa presupunem ca n-ar fi fost de loc presa interesata de eveniment. Un mic miting de cacat. Pentru mine insa are o importanta mare, fiind o veriga intr-un proiect de-al meu mai mare. Acum vreo patru ani am inceput sa pozez probleme legate de padure, am facut poze si acu doi ani, si anul asta in vara, si acum la protest, si mai am in vedere sa ma deplasez in cateva locatii pe care deja le-am identificat. E un proiect mai mult personal decat comercial.

Daca proiectul mare il voi putea sau nu vinde presei, cand o fi gata, nu stiu, insa stiu ca slideul asta asa cum e deja l-am vandut. Nu prea scump, e drept. Dar se pare ca interes exista, si m-as bucura dac-as putea trai facand slideuri din astea mici din care in cativa ani sa-mi asamblez slideuri mari.

Andrei Spirache (2007-09-28 19:22:47)
Stai putin, eu nu am zis ca nu ar fi presa interesata de subiect, ci de poze in genul celor facute de tine la manifestarea asta: cred ca ar cauta mai degraba o imagine gen icon, care sa faca un rezumat al evenimentului intr-un mod atragator din punct de vedere grafic, pe scurt genul de imagine de news (mai superficiala dar poate mai potrivita pt ziare). Ori la tine se vede ca altul a fost scopul (acum, dupa ce mi-ai zis de proiectul mai mare, totul se leaga).
De curiozitate, cui ai vandut slide-ul?

Egyed Ufó Zoltán (2007-09-28 23:05:15)
Variantei online al unui ziar unguresc. Se pare ca o sa colaborez cu ei mai des.

Gelu Lupaş (2007-09-30 10:56:51)
Err cu riscul de a fi off topic si plictisitor am sa spun ca din pacate la capitolul ocrotit paduri suntem mult in urma chiar si fata de Europa de rasarit. tocmai m-am intors din Cehia. Am fost la Karlovy Vary. Ce credeti ca am vazut acolo in padure de m-am uitat ca boul de turist venit din Romania? Niste pari cu varful rosu care aveau la baza cate un bradut mic fiecare; niste ingradituri din crengi rezultate in urma curatarii copacilor din jurul traseului (!) unde fiecare ingraditura de acest gen continea cate un bradut foarte mic. Traseele sunt foarte bine marcate, uneori au si bancute si refugii din doua in doua sute de metri (pentru pensionari?) si daca e parc national sau rezervatie (au o gramada) nu ai voie sa iesi deloc de pe traseul marcat. Camparea e interzisa inafara compingurilor special amenajate. De foc si gunoaie nu mai are rost sa discutam. La Locket si Karlstejn aceeasi poveste. Ultima locatie este o rezervatie cu fenomene carstice gen Padis. Cosuri de gunoi in padure nu am vazut insa nici gunoaie nu prea iar pe tablite te roaga explicit sa-ti iei gozul cu tine. Oamenii de acolo respecta toate aceste reguli/indicatii, nu ca romanii care fumau in autogara desi era interzis explicit si luau amenzi ca prostii.

Pentru a putea inscrie comentarii pe Oskar este necesara autentificarea.