Fotografie Oskar Blog Galerie Linkuri recomandate
 

Despre Oskar

Vizita dvs. făcută pe Oskar ne onorează şi avem speranţa că aceste pagini vor fi cel puţin interesante pentru cei care pun fotografia deasupra unui simplu hobby de vacanţă sau a unui ţăcănit de declanşator în dreapta sau în stânga. Ne adresăm dvs., adică acelora pentru care fotografia este un mod de viaţă, un mod de a ne descoperi pe noi înşine.

Oskar promovează creativitatea, indiferent de domeniul fotografic abordat. Îi admirăm pe cei pentru care fotografia înseamnă: acceptare, interes şi respect faţă de subiect, pasiune pentru viaţă, implicare in proiecte cu substanţă şi uneori joacă. Ne plac oamenii cultivaţi, oamenii eleganţi, oamenii citiţi. Nu ne luăm niciodată prea în serios, ne place atât decenţa cât şi curajul in fotografie. Îi respectăm pe cei care îşi urmăresc cu insistenţă proiectele şi mai ales pe cei care le finalizează.

De asemenea, apreciem oamenii cu iniţiativă şi cu dorinţă de comunicare, însă nu ne plac şmecheria şi teribilismul susţinute de un bagaj fotografic nul. Ţinem la fotografie şi din acest motiv vă rugăm să ne deranjaţi numai cu proiecte fotografice solide, bune de arătat publicului şi atunci când e cazul, cu comentarii pertinente.

Salutăm şi pasionaţii de tehnică fotografică. Şi noi o folosim! Însă pe Oskar nu vor exista discuţii sau articole legate de tehnică foto, la asta nu ne pricepem, există multe alte publicaţii foarte bune, care abordează aceste subiecte mult mai bine decât am putea să o facem noi.

Fotografia înseamnă uneori şi asumarea unor păreri certe ale fotografului faţă de subiect, păreri care se regăsesc în fotografii. O spun toate cărţile bune. Acesta este motivul pentru care suntem sceptici la fotografii sau comentarii neasumate, publicate sub pseudonim. O să începem noi cu prezentările. Oskar înseamnă: Daniel Ştefanescu, Egyed Ufó Zoltán si Gicu Şerban. Asa cum ne asumăm fotografiile pe care le facem, suntem răspunzători şi de realizarea acestor pagini, atât cele bune cat şi cele mai puţin bune.

Suntem modeşti, nu vrem să ne lăudaţi, apreciem critica bună mai mult decat laudele gratuite. Daca vreţi să ne lăudaţi nu o faceţi public. Dacă vreţi să ne injuraţi vă rugăm să o faceţi elegant, e posibil ca aceste pagini să fie vizitate şi de copii. În general lucrăm la proiecte foto, suntem ocupaţi sau plecaţi, nu avem timp special alocat pentru moderarea comentariilor.

Avem convingerea că ne veţi ajuta ca acest loc să devină unul special şi, ca urmare, asteptăm materiale de la cititori. Nu ne interesează premiile dvs., nici CV-ul, nici cercul dvs. de prieteni, nici experienţa ci ne interesează numai fotografiile şi proiectele dvs. Vom publica numai ceea ce considerăm că respectă credinţele noastre. Probabil multe materiale vor fi respinse. Nu vă supăraţi pe noi, evident selecţia noastră e subiectivă, însă de fiecare data Oskar vă aşteaptă să reveniţi cu temele refăcute (dacă doriţi, vom incerca să vă ajutăm la imbunătăţirea materialelor).

În speranţa că vom avansa in fotografie împreuna cu dvs.

Echipa Oskar