Fotografie Oskar Blog Galerie Linkuri recomandate
 

Şcoala de Fotografie Documentară Oskar

Şcoala de Fotografie Documentară Oskar este o şcoală unde procesul educaţional este bazat pe un singur pilon: pe muncă. Scopul întemeierii şcolii a fost ca în aceste vremuri tulburi, cînd toţi alergăm după bani şi n-avem timp să facem ce ne-ar plăcea, să ne oblige să lucrăm la proiectele noastre de suflet, să ne rupă din confortul obişnuinţei de a veni cu scuze, şi să ne forţeze să venim cu idei de proiecte fotografice, pe care apoi să le finalizăm.

Şcoala durează şapte ani, adică treisprezece semestre. În fiecare semestru fiecare student trebuie să vină cu un titlu de proiect foto la începutul semestrului şi să finalizeze acel proiect pînă la întîlnirea de la finalul semestrului. Pe lîngă acest proiect practic studentul este obligat în fiecare semestru să scrie un mic text teoretic pe o temă dată de un coleg. Colegi sînt treisprezece, fiecare este în acelaşi timp student şi profesor. Studenţii învaţă mai ales din reuşitele şi greşelile proprii, dar şi din sfaturile date de ceilalţi colegi profesori. Cei treisprezece în acest moment sînt:

Voicu Bojan
Ciprian Ciocan
Bogdan Croitoru
Egyed Ufó Zoltán
Mircea Gherase
Lukács Levente
Bogdan Meseşan
Andrei Nacu
Tudor Platon
Gicu Şerban
Horia Tudor
Remus Ţiplea

Dacă un student nu lucrează nimic timp de un an, se autoexclude din şcoală. Locul lui va fi luat automat de către cel mai bun student din Grădiniţa de Fotografie Documentară.

Şcoala nu este atestată, nici nu va fi vreodată. Nu se acordă diplome, sau alte hîrtii care să dovedească ceva. Diploma studentului va fi seria de proiecte pe care le-a finalizat pe durata şcolii.

Taxa de participare este o sticlă de vin pe semestru, care de obicei se consumă la întîlnirea de la sfîrşitul semestrului. La sfîrşitul fiecărui semestru consiliul profesoral se întruneşte trei zile ca să analizeze lucrările studenţilor şi să discute despre problemele mari ale omenirii.

Grădiniţa de Fotografie Documentară Oskar este deschisă tuturor doritorilor. Procesul tehnologic de la grădiniţă este foarte simplu: studentul trimite un subiect de proiect foto în orice clipă, iar în maxim şase luni din acel moment va trebui să trimită şi proiectul finalizat. Cei interesaţi pot să ne trimită un mesaj prin pagina de contact.

În speranţa că vom avansa in fotografie împreuna cu dvs.

Consiliul Profesoral al ŞFDO